Вълната от прогонени от войната украински бежанци е увеличила населението на Германия

...
Вълната от прогонени от войната украински бежанци е увеличила населението на Германия
Коментари Харесай

Украинските бежанци увеличиха до рекорд населението на Германия

Вълната от прогонени от войната украински бежанци е нараснала популацията на Германия до най-големия му брой в исторически проект, съобщи Федералната статистическа работа. Жителите на най-населената страна в Европейския съюз към този момент надминаха 84 млн.

Германия има един от най-ниските коефициенти на раждаемост в света, популацията й е измежду най-застаряващите, само че нейното мощна стопанска система, търсенето на работна ръка и относително отворената имиграционна политика я трансфораха в привлекателна цел за мигрантите още преди Европейския съюз да отвори вратите си за украинците, бягащи след съветската инвазия от 24 февруари насам.

В своя отчет, оповестен през днешния ден, Федералната статистическа работа съобщи, че през първата половина на 2022 година популацията е повишено с 1% или с 843 000 души и по този начин то към този момент е над 84 млн. Най-голям дял за нарастването за интервала има имиграцията от Украйна - 750 000 души. За съпоставяне - през 2021 година популацията на Германия е повишено едвам с 0,1%. 

За проучвания интервал дамите в Германия са се нараснали с 1,2%, доста повече от мъжете (с 0,8%), защото най-вече дами и деца са избягали от войната в Украйна.

Статистиката демонстрира, че след обединението на Германия през 1990 година единствено три пъти е бил регистриран сходен напредък и всеки е бил обвързван с бежанска вълна. През 1992 година бежанците от войната в Югославия усилват популацията със 700 000 души. През 2015 година пък Германия допусна почти един милион бежанци от Близкия изток.

 

КОНТРАПУНКТ

Огромната бежанска вълна от Украйна докара до остро изявление на наследника на някогашния немски канцлер Ангела Меркел на лидерския пост в Християндемократическия съюз (ХДС). - Фридрих Мерц.

Той съобщи:  " В момента следим обществен туризъм от страна на тези бежанци: в Германия, назад в Украйна, назад в Германия, назад в Украйна ".

Лидерът на ХДС сподели, че чака още по-големи проблеми с предстоящите бежанци от Русия (бягащите от възможна военна моблизация), " в случай че федералното държавно управление направи това, което предложи министърът на вътрешните работи - да обезпечи достъп до Германия на на практика всички, които са отказали военна работа или готовност в Русия ".

Последва вълна от реакции от всички партии, а Мерц бе подложен на остри рецензии.

В последна сметка водачът на ХДС се извини, заявявайки, че " обществен туризъм " е неудобен избор на думи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР